Ennakonkannon muutokset voimaan 1.11.2017

Ennakonkannon muutokset tulevat voimaan myös 1.11.2017. Jos halutaan muuttaa tai poistaa ennakoita, pitää näistä tehdä pyyntö sähköisesti Verohallintoon. Jos lisäennakko halutaan maksaa ilman korkoseuraamuksia, se on maksettava viimeistään kuukauden kuluttua verovuoden päättymisestä. Yhteisöveron lisäennakon maksuaika siis lyhenee kolme kuukautta ja sitä ei voi enää maksaa oma-aloitteisesti.


Verovelvollisen aloitteesta Verohallinto voi määrätä, muuttaa tai poistaa ennakoita verotuksen päättymiseen saakka. Verohallinnon aloitteesta ennakoita voidaan määrätä ja korottaa verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden loppuun saakka. Ennakoita voidaan alentaa ja poistaa Verohallinnon vaatimuksesta verotuksen päättymiseen saakka. Yhteisöjen ennakon täydennysmaksusta siis luovutaan. Ennakon täydennysmaksua voi maksaa 31.10.2017 saakka.


Esimerkiksi syyskuussa 2017 päättyvältä tilikaudelta voi siis maksaa vielä tätä vanhan mallista ennakon täydennysmaksua kuukauden ajan 31.10.2017 saakka. Sen jälkeen tapahtuvaa maksua varten on tehtävä pyyntö ennakon täydentämiseksi. Pyynnön tekeminen onnistuu muun muassa OmaVeron kautta.

0
Feed

Jätä kommentti